OomHans overdenkt de dingen

 • Recent hot

  Kaap de Goede Hoop
  Travelin’ light
  Het is
  Villa Natalia
  Lonely..
  AirBnB
  Gerard?
  Surf's Up
  Het is waar
  IJzeren Dorp
 • Categorieën

 • Archief

 • Commentaar

 • Abonneren

 • Je mail-adres

  Voeg je bij 159 andere abonnees
 • Delen

  Bookmark and Share
 • Blog statistieken

  • 136.630 hits
 • Spam

 • Site in andere taal

 • Verse rampen

WK 2014 Dag 29 o.i.d.

Posted by OomHans op 12/07/2014

Vóorlaatste WK-berichten:

Axelle Despiegelaere – Als je Axelle Despiegelaere (zie halverwege artikel) heet, 17 jaar bent en een lief snuitje hebt.. dan ligt WK-succes voor het oprapen. Ik moet wat anders doen lijkt ‘t.

– De enige kans die Oranje kreeg/creëerde tegen Argentinië (Robben, 90e min) werd met een uiterste krachtsinspanning verijdeld door Mascherano. Daarbij blijkt hij zijn anus gescheurd te hebben.
Dat zoiets (ook) bij voetbal mogelijk is!

– 3x bijten in het veld blijkt bijzonder lucratief.

– Over het gedoe bij VI Oranje lijkt genoeg gemompeld; het gehinnnik van Gijp bij elk onderwerp (‘die gozer kan er helemaal niks van.. whoehahah‘) is gelukkig wel minder sinds Derksen & hij ‘tikje woorden hebben’.
Qua reclame lijkt dit programma me onovertroffen op de buis. Zelfs bij ‘Uitzending gemist’ is de reclame niet door te spoelen!
Hier wat voorbeelden.
Iedereen zapt dan weg, behalve.. bij:..

Escha de lieftallige vriendin van huiszanger Danny Vera, elke avond hittezoekend in beeld in Heineken-jurkje met het knuistje quasi erotisch om de Heineken bierpomp, als Wilfried Genee een vraag aan de bargasten stelt.
Enquête wijst uit dat géen der dagelijkse 7.5 miljoen kijkers zich 1 bargast (‘..was een zanger geloof ik..’) kan herinneren. Tja.. ze is niet lelijk.

Toch:.. de sleet zit op ’t programma vind ook presentator Wilfred Genee nu, dus lijkt mijn bij RTL ingediende format – louter ‘schoonheid zit van binnen‘ dikke meiden aanwezig, geen Mora maar Kwekkeboom, Gulpen i.p.v. Heineken, kantine Stormvogels i.p.v. KürHaus, Hard Gras i.p.v. VI, Prozac duidelijk in beeld op tafel – kansrijk.

LSD-and-Prozac Dit wordt de leader; een miljoen kijkers gegarandeerd.
Ferm werk voor de zieltogende Stichting Correlatie tijdens en na elke uitzending.
Enige constante: Derksen blijft aanwezig, maar met een strikt verbod op enige optimistische uiting over wat dan ook.

 
 
 
 

Qua hedenavond: Clasie scoort 7x; Tiago Silva ook. Dampend sambavoetbal – men heeft wat goed te maken – van begin tot eind. Strafschoppen worden eindeloos in het doel geschoten waardoor finale zondag komt te vervallen. Brazilië uiteindelijk alsnog WK-winnaar. Blatter rept in slotwoord over ‘sieraad voor de sport, feest van beschaving, etc..‘.

Ordepuntje: meteen na de finale vertrek ik naar een zwaar en heet – Qatar komt eraan – trainingskamp van 2 weken.
Een maand kijkvet dient er hardhandig afgetraind te worden.
Glorieuze ‘Huldiging van/Prijsuitreiking aan’ Rudo, Elly, Nathan (of.. toch nog PvO?) incl. traditioneel langdurig zuipfestijn te ‘Parenclub De 3 Welpjes‘ moet dus even wachten tot eind juli.
→ Winnaars.. graag opgave geschikte datum/tijd.

4 Reacties naar “WK 2014 Dag 29 o.i.d.”

 1. Rinaldo said

  Hulde voor jouw dagelijkse voor- en nabeschouwingen en vice-versa. Voorts natuurlijk voor het voortdurend en nauwgezet bijhouden van stijgers, dalers, zittenblijvers, kansberekeningen, waarom wel of niet, slagen in de lucht, Salomonsoordelen, verdachtmakingen, hoofd- en met name bijzaken, (ogenschijnlijk) enorme tolerance qua toelaten van reacties op jouw webstek en daarmee ongeëvenaarde toewijding aan deze WK-poel. Eigenlijk verdien je alleen al daarom de hoofdprijs. Daarnaast durf ik te stellen dat jouw eigen deelname qua integriteit wat mij betreft boven iedere twijfel verheven is.
  Desnochthans, nu jij tijdens dan wel vlak na de finalewedstrijd, minimaal 2 weken op trainingskamp (nota bene te Kreta, waarvan een Kretenzer al heeft gezegd dat alle Kretenzers leugenaars zijn) zegt te gaan, met in feite een nog onverdeelde prijzenpot, op zak, lijkt het mij, naar de tijdgeest en jouw webstek gemeten, geboden om terzijde van de wedstrijdleiding (jijzelf) een enquêtecommissie in te stellen om het gehele proces dezer poel en het verloop der wedstrijden – en uitslagen aan een grondig onderzoek te onderwerpen, teneinde jouw rol als wedstrijdleider en deelnemer ook volledig van iedere mogelijke blaam en verdenking te zuiveren en de daadwerkelijke uitslag der winnaars en uitreiking der prijzen te doen plaatsvinden aan de vooravond van de verkiezing van het voorzitterschap van de FIFA voor de komende termijn. Aangezien het motto “meedoen, is belangrijker dan winnen“, naar ik toch mag aannemen voor iedere deelnemer dezer poel geldt, verwacht ik hiertegen geen bezwaren.
  Tussentijds, stel ik voor, dat het prijzengeld tot die tijd in beheer wordt gegeven van Leo van D. (volstrekt onverdacht persoon, meer dan tevreden pensionado, geen enkel voetbalverstand noch -belang en naar verluid geen gokschulden).
  Voor deze enquêtecommissie draag ik voor:
  – Evert, gelouterd oud-hoogleraar Douanerecht, Francofiel en Stonesfan;
  Wim, geplaagd microbioloog, met theoretische natuurkunde (N.B.!) als hobby;
  – Puck, als voorzitter der commissie, kritisch en veelbelovende vrouwelijke en jonge telg der Haan-dynastie, niet belast met of geplaagd door WK-finales van 1974, 1978 en 2010, plus enorm intuïtief talent.

  P.s. Qua beginnersgeluk juich ik alvast stilletjes dat ik vooralsnog niet geheel onderaan lijk te eindigen in deze poel des doods.

  • OomHans said

   Paar kleine kanttekeningen:
   – Trainingskamp is niet te Kreta doch te Kythira. (heter, geen afleiding)
   – Juiste motto luidt sinds enige jaren: Winnen is belangrijker dan meedoen
   ..volstrekt onverdacht..:.. graag bewijzen van e.e.a., c.q. legioen referenties
   – idem:. .. naar verluid..:. wáar klonk wélk geluid en wíe heeft dit gehoord?
   – Wellicht voor Evert: wat zijn exact de implicaties (rente, belastingschaal, aansprakelijkheid, etc..) van het tijdelijk posteren ener niet geringe geldsom bij 1 pensionado die ala Bernhard ‘tijdens zijn reizen een enkele keer ook Nederland aandoet‘?
   – ‘niet belast met of geplaagd door‘:. Ging lang goed, maar van 2010 heeft ze wellicht toch ook een molentikkie meegekregen daar we tijdens WK-finale samen op de camping stonden.

   PS. Ik zou snoeihard juichen. Stilletjes kan altijd nog, c.q. EK 2016 zou zomaar in een jammerlijk laatste plaats kunnen eindigen in weer nieuwe dodelijke poel. (waarbij successen uit het verleden.. afijn)

   • Rinaldo said

    – Kythira klinkt als terugkom-trainingskamp na minimaal 2x Kreta
    – Riekt naar woekerpoel
    – Aanvankelijk deanimator doch gebleken subliem organisator der makreeltocht en afterparty
    – Oorverdovende stilte
    – Evert: …. niet via dit medium (?)
    – Puck onvermijdelijk belast en gegroeid, maar relatie WK nihil!

    Qua Wim : Love this guy!: 19th nervous breakdown
    Qua Evert : Still standing strong!: It’s all over now

    • OomHans said

     Dank voor je toelichting. Paar kleine dingetjes nog:
     – Kythira is door mijn eigen bondscoach uitgekozen met als argumentatie: ‘Kreta bracht sportief & conditioneel te weinig rendement de vorige 2x‘.
     – Goed plan om E’s vast briljante fiscale manoeuvres (Guernsey, Kaaimaneilanden?) buiten het keiharde daglicht van deze webstek te houden.
     – Puck meldde in reactie op je eervolle voordracht als voorzitter: ‘Ja, Dûh..‘. Ik research nog of dit nu een Ja of een Nee is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: