OomHans overdenkt de dingen

 • Recent hot

 • Categorieën

 • Archief

 • Commentaar

 • Abonneren

 • Je mail-adres

  Doe mee met 158 andere volgers

 • Delen

  Bookmark and Share
 • Blog statistieken

  • 132.761 hits
 • Spam

 • Site in andere taal

 • Verse rampen

Het is

Posted by OomHans op 08/08/2016

jesus_walking_on_water

..volbracht.

Vandaag, 7 augustus in het jaar des Heren 2016 om 10:16u. (Costa Rica-tijd, te Holland 8 uur later) ben ik er voor het eerst in 56 jaar in geslaagd rechtop een surfboard te staan.
Ontroering, euforie.
Ging de afgelopen weken 276x mis, doch.. blinde volharding, eigenwijsheid (of domheid?), Jobsgeduld en opbouwende kritiek van dochter/coach Puck (‘je ligt als een lantaarnpaal, Pap’) hebben uiteindelijk geleid tot het Jezus-moment.

Ik ben klaar. Je moet op je hoogtepunt stoppen.
Ik kan mij nu in volslagen rust wijden aan de kruiswoordpuzzel der Volkskrant en andere wellicht minder heroïsche, doch filosofisch sterke zaken.

Detail: kleine verbeteringen zijn wellicht nog mogelijk, daar ik slechts 2 seconden op het surfboard ben blijven staan waarna ik ouderwets in de branding kukelde. (Smurf P. rookt niet, maar zou m.i. al sjekkie draaiend nog kunnen surfen, hetgeen m.i. niks afdoet aan de enormiteit van mijn verrijzenis; ze heeft domweg haar leeftijd/lichaam – vooruit.. iets meer balans – mee, denk ik; qua ‘lantaarnpaal’.. logisch m.i. als kind van korfbalouders)

Door mijmerend.. nu dit gelukt is ligt er misschien nog een Rijksweg aan Mogelijkheden open.
Die 6 exen b.v. .. pas bij 277 lijk ik wat geleerd te hebben!
Kom ik nu achter.

Met deze en andere gedachten zo dadelijk maar weer eens  wat slappe sporten te Olympics op Internet (tijdsverschil is in m’n voordeel hier) trachten te bekijken in de rimboe.

Volgend jaar wellicht naar Portugal:

Untitled

Advertenties

10 Reacties to “Het is”

 1. Epivert said

  Gefeliciteerd! Dat je dat op je gevorderde leeftijd nog aandurft en realiseert dwingt grote bewondering af.
  Metafysisch gezien is natuurlijk het weder-afkukelen het interessantst: had je eindelijk het geloof van je weten af te schudden, komt het gelijk weer terug: “Vader, Vader: waarom heeft u mij verlaten?”

  • OomHans said

   Merci en eens, maar het volk – dat ben ik o.a. – snakt naar seculiere antwoorden op e.e.a.
   Kan er al een live-datum gecommuniceerd worden m.b.t. je epos ‘Levenskunst volgens Eef’?

   • Epivert said

    Alles op zijn tijd, goede vriend. Eerst nu nagrozen over je bovenmenselijke prestatie, daarna terugkeren naar lagere landen, alsdan bijkomen van je jetlag, vervolgens het ruime sop kiezen ter Sara, waarna gekielhaald worden waarna het moment lijkt te zijn gekomen tot het vastleggen ener samenzijn. ((dat je dat allemaal kunt in je alweer 27-e levensjaar…..)

 2. Rinaldo said

  Goed gedaan jochie! Ook top dat je nu al een uitdaging te Portugal ziet.
  De laatste keer dat ik over water liep was het al enkele dagen ver beneden het vriespunt.
  Voorts ooit op waterski’s gestaan, maar natuurlijk voortgesleept door enkele paardenkrachten van een speedboot.
  Stel me voor dat je bent bekeerd tot beachboy en voortdurend surfmuziek neuriet en tokkelt.

  • OomHans said

   Fijn nummer en zou ik graag uit volle borst mee loeien vanaf surfboard al zwaaiend naar publiek, doch.. de huidige staat van mijn surftechniek staat dit soort frivoliteiten nog niet toe. Als ik m’n mond opendoe hap ik veelal zeewater..

   • Rinaldo said

    Ja, maar dat is nu. Je hebt nog een jaartje om droog te oefenen in Tai Chi en Mindfullness bij onze evenwichtsgoeroe Anton. Neem wat opgedroogd Caraibisch zeezout mee voor de smaak. Helpt vast om dit wapenfeit als herinnering vast te houden.

 3. Caroline said

  Gezien het feit dat we er allemaal niet jonger op worden en gezien jouw, zo te lezen, “bloedstollende” capriolen op de surfplank, lijkt het me dat je misschien de juiste man bent die ter plaatse kan onderzoeken of de wens van Goslink om gevoerd te worden aan de krokodillen in Costa Rica een “leuk” alternatief is wanneer iemand het tijdelijke voor het eeuwige inwisselt. (Zie “Wil je me voeren” van Goslink). Spectaculairder dan begraven lijkt me. Misschien zelfs een gat in de markt. Ik ben ook benieuwd naar je bevindingen op dat gebied. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je voor jezelf het Jezus-moment zo ver wilt doorvoeren dat je na 3 dagen gewoon weer op wilt staan. Dan is krokodillenvoer niet zo’n goed idee misschien. Maar het lied van Goslink is voorlopig toch op zijn minst een opbeurend deuntje. Weer een wat anders dan Surfin’ van de Beach Boys.

  • OomHans said

   Ik was een paar weken terug in Tamarindo, en daar kun je inderdaad door een krokodil worden aangevallen, getuige o.a. dit artikel. M.i. moeten er leukere manieren zijn om dit ondermaanse te verlaten.
   Diezelfde week was ik vlakbij in Playa Grande, toen een enorm noodweer losbarstte, hetgeen een uur of 2 bezoek aan minuscule strandbar noodzaakte. Je moet toch wat al bier drinkend dus belangstellend bijgevoegd artikel (hing aan de muur aldaar) gelezen. Ai.. dat surft minder relaxed, nog afgezien van de reguliere branding gevaren, maar inclusief mijn toch al benauwde karakter.
   (geef mij een hamer en ik zie overal spijkers; leg mij op een surfboard en ik zie overal vinnen)
   Zit al een week of wat met Morphine in de kop:

 4. Epivert said

  Ik vind het toch wel wat hebben: opgevoerd worden aan krokodillen of aan haaien. Te India schijnen ook gieren zich te goed aan je te kunnen doen….
  Skcheelt in ieder geval een hoop begraafplaats annex strooiveld.
  Als ik het voor kiezen heb eea wel graag nadat ik het tijdelijke heb verwisseld voor het eeuwige.
  (Niet vergeten eea te plaatsen op agenda jaarlijks gesprek Vader -Kinderen inzake: hoe komen jullie zonder ruzie uit verdeling erfenis?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: