OomHans overdenkt de dingen

 • Recent hot

 • Categorieën

 • Archief

 • Commentaar

 • Abonneren

 • Je mail-adres

  Doe mee met 158 andere volgers

 • Delen

  Bookmark and Share
 • Blog statistieken

  • 132.761 hits
 • Spam

 • Site in andere taal

 • Verse rampen

Kijk

BIOS
Vrijdag de 13e november 2009 in Cinerama gezien: AntiChrist van Lars von Trier. Allemachtig. Ik had na afloop zeker 2 wijntjes in De Schouw nodig om de hallucinerende beelden van het netvlies te krijgen. Het is:…angst, pijn, verdriet en wanhoop. Wellicht niet voor ieder geschikt om te gaan zien. M.i.: briljant. Maar ik ga voorlopig geen huisje in de bossen huren.


 
Ik was weer helemaal terug in de loodzware beginjaren ’80 na het zien van Anton Corbijns film over Joy Division:


 
Uit 1986 maar nog altijd top. Erg leerzaam in de film is de scène met de Schweppes die we op mijn 30e verjaardag ofzo gingen naspelen. Niet iedereen kan er tegen, bleek al snel.


 
Uit 1981 en – net als Betty Blue – ook van Jean-Jacques Beineix. Wat je al niet kan laten zien in de koplampen van auto’s.


 
Schokkende scènes, maar de metro-scene..hilarisch leuk. Ben ik de laatste die van Franse films houdt?


 
Ridley Scott’s epos uit 1982. Die scene waarin Harrison Ford via uitgekiende vragen achterhaalt of iemand robot of mens is, heb ik vaak gebruikt bij sollicitatiegesprekken.


 
Schitterende styling de hele film door. Klassieke muziek gaat ook erg goed samen met gruwel en horror.


 
TV
Een avondje uit te Brabant..altijd lastig.


 
THEATER
Leukste theatercluppie van Nederland: Wunderbaum.
Ik zag ze de 1e keer een aantal jaar geleden in de oude Roteb-loods aan de Rotte met een voorstelling over een linksige groep die een aantal asielzoekers in hun tuin huisvest. Liep natuurlijk geheel uit de klauwen. Daarna alles van hen gezien en altijd rete-goed. Dit was in oude fabrieksruimte te Noordereiland :


 
OomHans zelf in beeld
Aan den arbeid‘ in 2012:
 
Memory Lane eighties (vanaf min. 1:15)


 
Accordeonspel lijkt niet mijn sterkste punt:

AntiChrist

Advertenties

5 Reacties to “Kijk”

 1. Lex said

  ‘Antichrist’ van Lars von Trier. Mededogeloze grauwe gruwel. Ga het zien, als je durft…

 2. Anton said

  Toch gelukt ’t openen van e.e.a. Was weer even leuk. Ben toch een beetje jaloers Hans. Dat jij al die culturele dingen onderneemt..Maar gelukkig kan ik/wij? vanaf de zijlijn meekijken, dank.

 3. Monique said

  Anti christ: Gisteren bekeken; misselijkmakend, fascinerend, apocalyptisch, prachtige beelden (Gerhard Richteriaans), raadselachtig.
  Zoekend naar de betekenissen en duidingen kwamen we niet veel verder dan: niet helder te duiden want zielroerselen vanuit de geest van regisseur in depressie, en dus een dusdanig persoonlijk document vanuit de diepten van zijn in parallelle werelden vertoevende geest, wat je misschien niet al te veel moet willen verklaren.
  Het laat zich deels wel lezen qua symboliek, maar er zit toch ook veel in wat vraagtekens oproept.
  Eén van de weinige films die naast beeld, ook een fysieke ervaring gaf, en niet directe een prettige. Wel een hele intense, wat ik erg bijzonder vond. En…. (plannen tot) seks na deze film moet even worden uitgesteld tot de volgende ochtend…….Overduidelijk geen film voor een eerste romantische date, al weet je na het bekijken van Anti Christ wel wat voor vlees je in de kuip hebt met deze potentiële nieuwe liefde.
  Monique

 4. Rinaldo said

  AntiChrist, briljant..?? Ben daar niet zomaar uit. In ieder geval gruwelijk en naargeestig. Heb na ruim een jaar de vrees overwonnen en hem eergisterenavond, veilig en knus, thuis voor de buis bekeken. Na afloop gesprek met meekijkende eega over duiding der film. Heb gisteren aantal recensies gelezen. Vraag me af hoe groot de betekenis van deze film over enige jaren en vele exegeses zal blijken. Mooi onderwerp om op te promoveren vanuit diverse disciplines, lijkt me. Maar ja, wat er nou biljant aan is, is dat de brille, dat je je dat blijft afvragen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: