OomHans overdenkt de dingen

 • Recent hot

 • Categorieën

 • Archief

 • Commentaar

 • Abonneren

 • Je mail-adres

  Doe mee met 158 andere volgers

 • Delen

  Bookmark and Share
 • Blog statistieken

  • 132.456 hits
 • Spam

 • Site in andere taal

 • Verse rampen

’t is een wedstrijd..

Posted by OomHans op 26/12/2011

Kerstavond bracht ik door in Utrecht te casa Broer P. alwaar ik door zus verblijd werd met een geluksballon.
Uitmuntend cadeau.
Ik hoop wel dat ie ‘hut doet’ want 2011 was voor mij persoonlijk niet helemaal een aaneengesloten reeks van successen. 2012 belooft de ondergang der gehele wereld dus dat ziet er qua perspectief al een stuk beter uit.

Hoogtepunt ener familiegebeuren is veelal Broer’s speech.
Dit maal had hij voor alle aanwezigen een Kerstbal met toepasselijk gedicht aangeschaft. Hij las de tekst voor en wij moesten raden voor wie ‘t bedoeld was.
Na voorlezing van K. Schippers‘ tekst op een matzwarte bal was binnen 1 seconde 100% – nimmer eerder meegemaakt – consensus. Zelfs de 4 neefjes keken even op van hun SmartPhone en mompelden acuut en volstrekt gelijktijdig: ‘OomHans’.
Aldus gelouterd tegen 01u. naar huis gereden. Viel mee qua alco-controle, hoewel ik op de 1e 500 meter naar de A27 3 politiewagens passeerde.


 
1e Kerstdag was ik ‘Home Alone’ daar het klassieke vraagstuk ‘Wat doen we met Moeders met de Kerst’ dit jaar niet meer speelde.
Ik besloot ’t voor mijzelf een beetje leuk te maken:.. alle trappen ingesmeerd met zeep, over de vensterbanken Moeders gehele kerstboomballen-voorraad verbrijzeld, vlammenwerpertje aan de bel – ik heb precies zo’n zelfde! – gemonteerd, zelf met luchtdrukbuks achter kattenluikje geposteerd ter opvang ‘Boeven aan de achterdeur’.
Ik had er zin in!
Maar jammer jammer… niemand kwam om mijn Kerststemming op uit te leven.
Laat in de middag mijn Kerstkaart op de piano gezet en gaan oefenen op De Wedstrijd:

Advertenties

Eén reactie to “’t is een wedstrijd..”

 1. Sanglier said

  Recentelijk een inbraakje gehad in mijn Frans optrekje.
  Kwam onmiddellijk daarna op dezelfde soort gedachten als jij en als vertoond in je ingelast filmpje.
  Heb die gedeeld met monsieur Le Maire. Die mij bezwoor het type grappen als opstekende pinnen in de tuin, een oude accu aan een touw en deurklink onder stroom vooral niet uit te halen. In Frankrijk ben je als huiseigenaar aansprakelijk voor alle leed dat iemand kan overkomen in en rond je huis – ook als de gasten ongenood zijn.
  Win dus even juridisch advies in alvorens je verwelkomings-attributen in werking te zetten. Ik sluit niet geheel uit dat de situatie in Nederland niet veel verschilt van die in Frankrijk.
  Saillant detail: toen ik een alarm voorstelde aan monsieur Le Maire vond hij dat evenmin een goed idee: “Dat haalt mensen uit hun slaap.
  Overigens heb ik wel een pleister op de wonde gekregen van de opgetrommelde gendarmerie: “U kunt de schade verhalen op de Verzekering“. Terwijl ik dacht dat ik alleen verzekerd was tegen storm- en waterschade. De gendarmes bleken gelijk te hebben. Ben nu in gespannen afwachting van een cheque van enige duizenden euri.
  Kortom: Uiteinde goed, al goed. In de mensen – en ook in jou – een welbehagen.

  Verzoek: alhier vooral ook een gedetailleerd overzicht verschaffen van al je booby-traps! Dan zal ik kijken of ik een inbreker kan optrommelen om ze te beproeven. Lachuh..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: