OomHans overdenkt de dingen

 • Recent hot

 • Categorieën

 • Archief

 • Commentaar

 • Abonneren

 • Je mail-adres

  Doe mee met 158 andere volgers

 • Delen

  Bookmark and Share
 • Blog statistieken

  • 132.625 hits
 • Spam

 • Site in andere taal

 • Verse rampen

Zijn we er toch wéer..

Posted by OomHans op 31/12/2010

.. ingetuind.
Vanmorgen een tasje gepakt met een schone onderbroek, een fijn leesboek en 2 pakjes shag want.. ik kom eraan Compostella!
Peet is in verwarde toestand wandelend op de A17 bij Roosendaal gesignaleerd.
Misschien dat ik hem nog inhaal.
Niets houdt ons nog hier.
Jammer, jammer; hoe heeft ’t zover kunnen komen?

Aan ons heeft ’t echt niet gelegen, want:..maanden keiharde training; P. die nog gisterochtend een kaakchirurgische ingreep onderging te SFG zodat hij wél kon spelen zei het onder zware verdoving, op een bar rantsoen van Spa Blauw en koffie en met 3 IbuProfennetjes in de binnenzak; ikzelf die nog de gehele dag geoefend had in ’t uit elkaar houden van Puff Daddy, Jay-Z, 50 Cent, Kanye West en weet ik ‘t; onze last-minute research naar het gehele oeuvre van Boney-M na de dood van Bobby Farrell gisteren; de buttons; de opgetrommelde vrienden…
En dan toch wéer niet die Cup Met De Grote Oren.

Waar ging ’t mis?
Ik denk achteraf bij vraag 47:.. ‘schrijf alle ándere hits die je kent van de gevraagde artiest op, eén punt per goed antwoord‘. Zo kon het gebeuren dat uiteindelijk Eva, Gwendolien of Hannelore (meteen verdrongen hoe ’t sletje heette) van 26 jaar ofzo met de Ooievaar-popquiz-prijs 2010 naar huis ging.
Terwijl ze Goddorie nog niet eens geboren was toen The Style Council een hit had, en géen idee had hoe de andere 3 muzikanten van U2 heten, zaken die 2 oude dino’s als P. en ik moeiteloos uit de mouw schudden.
Maarja.. onze briljante antwoorden leverden een paar schamele puntjes op, waardoor Esther (of weet ik ‘t) met alle 76 hits van Gaga, Rihanna of Beyoncé (of zoiets) in haar I-Phone opgeslagen ons met gemak voorbij walste.
Volgend jaar is ze vast Minister van MP3-zaken, met Jan Smit als staatssecretaris.
Of columniste bij NRC-Next; dat kan altijd nog als je niet meer dan 3 spelvauten per regel maakt. (ik zag haar het van ons afgeluisterde ‘Koel & de Gengopschrijven!)

Wat zeker niet heeft geholpen:. P.’s intens integere jurering van de score van een ander team. Hij was er een uur of 2 mee bezig! Waar hij uiterst secuur de juiste antwoorden beloonde, leken onze geniale antwoorden in de handen van enige 30-ers uit een concurrerend team van lukrake strepen voorzien te worden.
Peet.. je bent een fijne gozer, een wandelende encyclopedie van muziekkennis, integer, een sieraad voor de sport, maar.. zonder fraude, bedrog & een paar kekke borsten komt men nergens meer, zoveel is mij duidelijk.

Resterende kwesties:..
– waar was E. die toch aangekondigd had Peet mentaal te steunen? Blondjes.. daar win je duidelijk geen oorlog mee. Ik ga er de Grebbeberg niet meer mee op.
– waarom was starreporter C. 2 uur telaat? Roodharigen.. onbetrouwbaar!
– waar was OomLex die wij tegen een schandelijk tarief ingehuurd hadden om P. stressvrij te houden? (warme washandjes, spuugbakje, stripje pillen,..)
– waarom bestond het winnende team uit 5 personen, terwijl 4 het afgesproken maximum was? Als ik Mario Been was zou ik in januari gewoon 20 man opstellen tegen De Graafschap. Grote kans dat je er mee wegkomt these days.
– is het toeval dat het winnende team pal naast DJ Ed stond, met een prima zicht op zijn platenkoffer?
– vriend W. was gelukkig wél gekomen om ons te steunen. Alleen beetje jammer dat zijn kennis der theoretische natuurkunde zoveel groter is dan zijn herkenning van de meest elementaire deuntjes. (P. legde W. na fragment 71 uit dat dit nou de Beatles zijn)
– buitengewoon verrassend dat M. en vriendin T. ons kwamen steunen! Hulde en.. aan jullie lag ’t niet.

Afijn, zand erover; ik geloof dat ik P. al zie in de verte.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

P.S. Starreporter C. mailde me die foto van dat Santiago-bord. Ze post er al uren in de hoop P. nog op andere gedachten te kunnen brengen.
Ik ben bang dat P. zonder TomTom reddeloos verloren is.

Advertenties

Eén reactie to “Zijn we er toch wéer..”

 1. sanglier said

  Doe toch niet zo zuur, man met je geweeklaag over wie er er niet waren om je de goede antwoorden in je oor te fluisteren.
  Gun die dames die cup nou!
  Had ze innig gefeliciteerd. En daarbij in het oor gefluisterd dat je ze graag nog een keer tot een hoogtepunt wilt laten komen.
  Nu heb je helemaal niksnaksnoppes: geen cup en ook geen cups!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: